top of page

the 'Against the Beat' exhibition 2015

de 'Against the Beat' tentoonstelling 2015

In 2015 Manuela Klerkx & Francis Boeske Projects 

organized the 'Against the Beat' exhibition in Amsterdam. Showing works from 2013 'till 2015.

Geschilderde voorwerpen die driedimensionaal worden weergegeven als bouwkundige vormen of monumentale beeldhouwwerken lijken te zijn aangetast door de elementen en de tijd. Hierdoor krijgen de schilderijen een ingetogen, tijdloze uitstraling zoals de meubels van Le Corbusier, Mies van der Rohe of Marcel Breuer die deel uitmaken van het decor. De sensualiteit van de textuur en de intensiteit van de kleuren roepen een gevoel van verleiding, luxe en elegantie op waaraan niet valt te ontkomen.

Onvermijdelijk komen associaties met filmsets zoals die van ‘A Single Man’ van Tom Ford, ‘In the Mood for Love’, van Wong Kar Wai of ‘Blow Up’ van Michelangelo Antonioni tot leven. Films waarin sfeer en emoties aan de basis liggen van het verhaal en belangrijker lijken dan het plot. Door de suggestieve combinaties van compositie en diepte; kleur, licht en schaduw roepen de schilderijen een emotie op die door de ruimte waarin ze zich begeven wordt versterkt en beХnvloedt. De grenzen tussen het geschilderde en de omgeving worden  daarmee afgetast. Vragen als: wat brengt de wisselwerking tussen het geschilderde en de omgeving teweeg en in hoeverre beХnvloeden ze elkaar en de kijker, dringen zich op en maken een bezoek aan de tentoonstelling tot een bijzondere ervaring.

Met trots presenteert Klerkx International Art Management de eerste tentoonstelling van filmmaker en schilder Berend Boorsma in de galerie van Francis Boeske Projects in Amsterdam-Noord. Semi-abstracte geometrische voorwerpen, geschilderd in roestige okers en lintvormige stroken in diverse azuurblauwen en mintgroenen lijken in de lucht te zweven om aldus diepte en ruimte te suggeren. Geschilderd tussen 2013 en 2015, zullen deze werken voor de eerste maal aan het publiek worden getoond. Boorsma weet hoe je een verhaal moet vertellen en besloot daarom de witte, industriele tentoonstellings-ruimte van Francis Boeske voor de gelegenheid om te bouwen tot een filmische setting.

bottom of page